Roeien

Compoblik binnen bij de PEil!

Op 17 en 18 mei trokken er Chloétjes richting Delft om te gaan shinen bij de PEiL, een wedstrijd over een afstand van 4,5 kilometer. Dat shinen was in ieder geval geen probleem, aangezien de zon het hele weekend flink heeft geschenen en de temperatuur opliep tegen de 25 graden! Dit warme weer hield ons echter niet tegen om te laten zien wat we in huis hadden.

Op zaterdag stapten Eline en Suus met hun ploeggenootjes vol goede moed in hun lieftallige C4 en begonnen aan het 4,5 km oproeien. Het was erg druk op het water en de stuurkunsten van het stuurtje werden op de proef gesteld. Dames 2 startte achter dames 1 van Vidar waardoor er al wat mooie weddenschappen werden afgesloten over een fustje. Het was nogal moeilijk om op volgorde van nummer achter elkaar te gaan liggen, dus na 1 uur en 50 boten verder mochten ze dan eindelijk van start gaan. Ze kwamen al snel in een fijn tempo en hebben 4,5 km geknald! Het bestuur, de Competitiecomissie, de coaches en hun stuur hebben ze op de fiets of vanuit de auto flink aangemoedigd, super mooi! Met een tijd van 21.44 minuten kwamen ze over de finish. Het was een heerlijk dagje en met verbrande neusjes keerden ze weer terug naar het vertrouwde Tilburg.

 

Op zondag was het de beurt aan Milon om met T.K.C. Hordijk te gaan knallen op het Delftse water in het B4+ veld. Nadat de nodige stuurinstructies waren gegeven, zoals hoe je andere boten in moet halen enzo, was het tijd om de boot in te stappen om lekker een kilometertje of 6 te gaan roeien. En vervolgens dus 4.5k voor het echie.. Als stuur kun je het niet beter hebben hoor, met 25 graden en je zonnebril op een beetje dobberen in het water.. Maaar rond half 12 ging het serieuze werk beginnen. De zenuwen namen iets toe toen Thèta, de boot die voor ons startte, zich mocht begeven richting de start. T.K.C. Hordijk maakte zich klaar en toen de kamprechter groen licht gaf om te bouwen, werd op commando van Milon het tempo verhoogd en werden er duidelijke push halen gemaakt waardoor de boot op volle snelheid was toen het de start passeerde. Het tempo werd steady meegenomen waardoor na 1k met volle enthousiasme Thèta aan de kant werd geschreeuwd (door in eerste instantie Milon, vervolgens vanaf de kant door Anneloes toen Thèta er na 3x nog niet op reageerde). De hele boot kreeg een kick toen ze Thèta voorbij gingen, mooie dingen! Er kon niet veel meer fout gaan, zou je denken.. Om de race enigszins spannend te houden, heeft de boot 2 keer stil gelegen in de laatste 2k. Iets met bankjes enzo.. Helaas kwamen de Eindhovenaren niet eens een béetje in de buurt en was van Okeanos ook nog geen spoor te bekennen. De mannen van T.K.C. hebben de laatste paar honderd meter nog alles gegeven en met volle overtuiging passeerden ze de finish met een tijd van 19.10 minuten. En jaaa hoor, het douchemuntje was binnen!! De roeiers blij, stuurtje blij en zelfs coach Max liet even merken dat hij trots was!! Als blije kinders in een snoepwinkel werd het compoblik opgehaald en zijn ze als beloning op de terugweg nog even langs de Mac Donalds gereden. Mooie race, mooie dag!